Wekerle Sándor GONDOLATOK 9. oldala Wekerle életrajza Gondolatai Wekerléről írták Történetek róla Archívum Bolt Linkek Képek Bejelentkezés, cím
  Nincs könnyebb, mint figyelmet szinlelni, de nincs nehezebb, mint ezt úgy csinálni, hogy észre ne vegyék. Egy régi pajtással vagy iskolatárssal is lehet kellemetlen dolga az embernek. A modor mindig kell, hogy a régi maradjon, de a dolog lényegét ily tekintetben nem szabad, hogy alterálják. B. Eötvös Ignácz mint cholera kormánybiztos tegezte egy elfogott volt iskolatársát; de hozzátette: „Amice cras pendebis”.
Wekerle életbölcsességei 27-30
Ha az ember egy pár barátot magához hí, ahhoz senkinek semmi köze; de ha valaki nagyobb vendégséget ad vagy plane értekezletet hí össze, akkor az mindig bizonyos kategoria szerint történjék; mert külömben ezer neheztelésre ad az ember alkalmat és ott árt magának legtöbbet, ahol használni vélt és kívánt. Két dolgot egyszerre nem lehet csinálni. Ez a szokás lassan szórakozottá teszi az embert, az ember figyelmét nem tudja concentrálni. Pedig ez az erős politikus egyik vonása.
Tovább a következő oldalra