Otto von Bismarck a Német Császárság kancellárja Wekerle Sándorról írták 1.oldal Otto von Bismarck:  „Wekerle úr, akit a magyarok a mi földünkről kaptak, úgy látszik, a legzseniálisabb államférfiúnak bontakozik ki. Még Tisza Kálmánt is felülmúlhatja. Van azonban minden estre egy hibája: túlságosan demokratikus hajlandóságú. Tisza akaraterejével kormányzott, Wekerle ellenben meggyőződéssel.”  Kohut Adolf  	Bismarck és Magyarország. Budapest,  Athenaeum Kiadó, 1915.
Otto von Bismarck 1815- 1898 a Német Császárság kancellárja 1871-1890
Tovább a következő oldalra
Tisza Kálmán „…semmit nem tettem – mint pénzügyminiszter  – az ő tudta nélkül, sokat az ő tanácsára, mindent vele egyetértésben:” Búsbach Péter:  Az utolsó öt év. Tisza-Szapáry-Wekerle, parlamenti visszaemlékezések 1895. Kossuth Lajos „Wekerlét személyesen nem ismerem, de részint parlamenti beszédeiből, részint barátaim írásbeli és szóbeli megjegyzéseiből következtetve igen geniális, tehetséges embernek tartom és – ami fő – kitűnő szakembernek a financiális ügyek terén, s éppen ezért sajnálom hogy miniszterelnökké lett, mert mint ilyen lejáratja magát, sőt kell, hogy lejárja magát, mert a kabinet élén már nem érvényesítheti annyira, s nem érvényesítheti kizárólag szakismereteit, ellenben kormánypolitikát kell folytatnia, illetve a dinasztia osztrák szellemű törekvéseit kell protegálnia, ami által aláássa szaktehetségét s önmagát a nemzet szemében, s vagy ennek hatása alatt kell buknia, vagy nem ezt teszi, s akkor – kérem szívesen – Bécs részéről bukik.” Pesti Napló 1894. március 22.
Tisza Kálmán 1830-1902 miniszterelnök 1875-1890
Kossuth Lajos 1802-1894  a Magyar Királyság kormányzója, az Országos Honvédelmi Bizottmány elnöke, 1849
Wekerle életrajza Életpályája Wekerléről írták Történetek róla Archívum Képek Linkek Bolt Bejelentkezés, cím

Wekerle Sándor

szülővárosa Mór,

a Móri borvidék ékszerdoboza nemcsak szellemi és kulturális örökségéről, de a várostt körülvevő páratlan természeti környezetről és boráról, az Ezerjóról is híres. Az állandó kiállítás Mór központjában, rendezett, ápolt parkokkal, kerttel övezett, későbarokk kastélyban található.
Több info Több info